• Grace

"ACT as if the house is on FIRE."

Jongens, dit is echt NIET OKÉ. Ook in Nederland zijn er al zoveel tekenen zichtbaar van de opwarmende aarde. Mijn sjaal en handschoenen laat ik iedere dag thuis, terwijl het begin januari is. Ik kijk ook al maanden geen nieuws meer. Niet omdat het mij niet interesseert, maar omdat alle ellende in de wereld (waaronder de klimaat crisis) mij te erg aangrijpen. Ik richt mij daarom op mijn naaste omgeving en hoe ik daarin mijn steentje kan bijdragen. Maar ik kan mijn ogen ook niet sluiten voor wat er op dit moment gebeurt op onze planeet.Verwoestende bosbranden verspreiden zich al maanden uit over Australië en ze vertonen geen tekenen van vermindering. Tot nu toe is ongeveer 12,35 miljoen hectare verbrand, waarbij meer dan 1.400 huizen zijn verwoest en ten minste 23 mensen zijn gedood.


Naar schatting zijn meer dan een half miljard wilde dieren in de vlammen omgekomen. EEN HALF MILJARD! Dit is een aantal dat naar verwachting exponentieel zal TOENEMEN. Er wordt zelfs gevreesd voor het uitsterven van een hoop diersoorten. Hele steden zijn geëvacueerd naar de kust en vrijwillige brandweerlieden hebben hun families en werk achtergelaten om deze enorme vuurzee te bestrijden.


Terwijl Australië deze ongekende nationale crisis probeert te bestrijden, hebben organisaties alle hulp nodig die ze kunnen krijgen. Ik heb daarom hieronder, na research gedaan te hebben, een aantal legitieme organisaties opgesomd. Dit zijn organisaties die zich met name richten op het redden en verzorgen van de dieren in nood tijdens deze enorme bosbranden. Zij hebben hiervoor pagina’s ingericht waarop je geld kunt doneren.


Geld doneren helpt de organisaties bij het omgaan met deze enorme crisis. Maar dit is niet alles wat we kunnen doen. Aangezien de branden in Australië slechts één van alle symptomen zijn van de klimaat crisis (denk bijvoorbeeld ook aan het stijgen van de zeespiegel, overstromingen en de smeltende ijskappen).


Het begint allemaal bij onszelf, ons gedrag, ons verbruik. Kies niet één keer in de week voor Vega. Nee, eet één keer in de week vlees. Het is misschien even een omslag, maar er zijn zo ontzettend veel lekkere recepten te vinden waarbij geen vlees aan te pas komt. Ik heb het de laatste tijd uitgeprobeerd en ik ben helemaal om! De dingen die je al wel niet voor elkaar kunt krijgen met kruiden, kikkererwten, champignons, bloemkool of courgette! Eindeloos creatief zijn.


Stem daarnaast voor politieke partijen waarbij de gezondheid van onze aarde hoog op de agenda staat. De klimaat crisis MOET echt een prioriteit zijn. Doe hier dus onderzoek naar en breng vervolgens je stem uit op de partij die het best aansluit op jouw idealen en het behoud van onze prachtige planeet.


Deze twee dingen hebben wij dus zelf in de hand en gaan een ENORME impact hebben op onze toekomst en die van de volgende generaties. Als jij denkt dat je te klein bent om écht impact te kunnen maken, probeer dan eens te slapen met een mug in je kamer. WE GOT THIS!


DOE WAT KAN

WIRES


Doneer aan WIRES, een Wildlife Rescue non-profit organisatie dat duizenden zieke, gewonde en wees geworden dieren redt en verzorgt.

https://www.wires.org.au/donate/emergency-fund


WWF Australia


Doneer aan het Wereld Natuur Fonds Australië, dat zich inspant voor het behoud van de koala.

https://www.wwf.org.au/get-involved/bushfire-emergency#gs.qdn2ju


Port Macquarie Koala Hospital


Doneer aan de GoFundMe van het Port Macquarie Koala Hospital, die tientallen koala’s heeft gered. Zij behandelen koala’s die aan ernstige brandwonden lijden. Het ziekenhuis gebruikt de donaties om automatische drinkstations in de verbrande gebieden te installeren om het wild te helpen bij het zoeken naar water. Ook zetten zij een fokprogramma op om de overleving van de koala’s te waarborgen.

https://www.gofundme.com/f/help-thirsty-koalas-devastated-by-recent-fires


RSPCA


Doneer aan de RSPCA New South Wales. Dit is een organisatie die helpt met het evacueren, redden en behandelen van huisdieren en wildlife in bedreigde gebieden.

https://www.rspcansw.org.au/bushfire-appeal/


NSW Rural Fire Service


Doneer aan de NSW Rural Fire Service die zich bezig houdt met het blussen van de enorme branden rondom Sydney en andere gebieden in Australië.


Doneer makkelijk via Facebook:

https://www.facebook.com/donate/1010958179269977/10157862109844493/


INFINITE KARMA POINTS TO YOU

219 keer bekeken

Recent Posts

UPDATES

Ontvang een melding wanneer er een nieuwe blog online staat.

Run with Grace

The Netherlands

  • Instagram - Black Circle

©2020 by Run with Grace. Proudly created with Wix.com

  • White Instagram Icon