• Grace

Recept: Kikkererwten en tomaten Curry

Na veler verzoek heb ik de curry van gisteravond omgezet naar een recept. De Indiase keuken leent zich perfect voor plantaardige gerechten. Ook bij deze curry worden geen dierlijke producten gebruikt. Hij vult daarentegen wel ontzettend door de rijst en de kikkererwten en het is echt een explosie van smaak door alle kruiden. Daarnaast is het gerecht echt mega easy peasy om te maken. In ongeveer 20/30 minuten kun je aan tafel.

De volgende ingrediëntenlijst is gebaseerd op ongeveer 3 personen. Wat ik over heb bewaar ik voor de dag erna.


Ingrediënten:

  • 1 eetlepel olie

  • 500 gram cherry tomaatjes (gesneden)

  • 3 theelepels chilipoeder

  • 5 theelepels kerriepoeder

  • 3 theelepels komijnzaad

  • 2 theelepels uienpoeder

  • 4 teentjes knoflook (klein gesneden of geperst)

  • Zout naar smaak

  • Klein beetje peper

  • 1 blik kikkererwten

  • 2 rode pepers (als je het gerecht pittig wilt maken, anders kun je dit weglaten)

  • 1 pakje kokosmelk (200 ml)

  • 4 á 5 handen spinazie

  • En als je nog groenten in de koelkast hebt die op moeten, dan kunnen die er ook wel doorheen. Ik had deze keer bijvoorbeeld extra: gele courgette en paprika.

  • Rijst (reken 75 gram per persoon)


Ik kan nooit koken en voorbereiden tegelijk. Dus ik zorg altijd dat ik alles alvast gesneden heb en de kruiden klaar heb staan.

Kooktijd:


  1. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. (Geen zin in rijst? Je kunt dit gerecht ook heerlijk met naan brood eten).

  2. Verhit een hapjespan of braadpan met daarin de olie.

  3. Zodra het heet is voeg je de gesneden cherry tomaatjes en alle kruiden toe. Kook deze voor ongeveer 3 minuten.

  4. Voeg de knoflook toe en kook mee voor 1 minuut.

  5. Voeg dan de kikkererwten, de rode peper (eventueel), de kokosmelk en eventueel de groenten die je zelf nog over had toe. Laat dit ongeveer 10 minuten pruttelen en roer geregeld door. Hoe langer, hoe dieper de smaak.

  6. Voeg dan per hand de spinazie toe. Laat de bladeren slinken voordat je een nieuwe hand toevoegt. Laat het ongeveer 3 minuten pruttelen.

  7. Serveer de curry met rijst (of naan). Garneer eventueel met versie koriander en chili vlokken.

Eetsmakelijk!

0 keer bekeken

Recent Posts

UPDATES

Ontvang een melding wanneer er een nieuwe blog online staat.

Run with Grace

The Netherlands

  • Instagram - Black Circle

©2020 by Run with Grace. Proudly created with Wix.com

  • White Instagram Icon