• Grace

Recept: Vegetarische Goulash

Nu iedereen een beetje begint te begrijpen dat het niet nodig is om kilo's pasta en afbakbrood in te slaan, is het tijd om weer te focussen op overheerlijke green meals. Je kunt nog zoveel toiletrollen en paracetamollen inslaan, de échte immuunboosters zitten hem in groentes, vitamines en rust voor body & mind. Vandaar dat ik dit heerlijke recept met jullie deel. Hij puilt echt uit van de groentes en is ook makkelijk in te vriezen. Daarnaast vult hij enorm. Dus echt een aanrader om eens te maken in deze bizarre tijd.


In de lijst van ingrediënten staan een hoop verschillende groentes. Maar ik kijk ook vaak wat ik nog heb slingeren in mijn koelkast en voeg dat eraan toe. Tis maar net wat je lekker vindt. Je kunt hem bijvoorbeeld ook met kip of kalkoen maken. Laat de linzen en bonen er dan uit. Enjoy!

Gang: Hoofdgerecht Voorbereidingstijd 20 minuten Bereidingstijd 25 minuten Totale tijd 45 minuten

Porties ongeveer 5 personen


Ingrediënten:


  • 1 blikje linzen

  • 1 blikje bonenmix

  • 1 bakje champignons

  • 1 broccoli

  • 1 rode paprika

  • 1 groene paprika

  • 2 of 3 wortels

  • 2 uien

  • 3 teentjes knoflook

  • 5 roma tomaten

  • 2 blikjes tomatenpuree

  • 1,5 eetlepel paprikapoeder

  • 2 theelepels komijnzaad

  • 0,5 theelepel cayennepeper (wil je pittig? 2 a 3 theelepels)

  • 2 takjes krulpeterselie

  • 1 groentebouillonblokje

  • 125ml crème fraîche

  • 150 ml water

  • peper en zout

  • Afbak Turks brood + Garlan kruidenkaas (of andere kruidenboter)

  • olijfolie


Bereidingswijze:


Voorbereiding


  • Snipper de uien en snijd de knoflook fijn (of gebruik pers).

  • Snijd de champignons in partjes

  • Snijd de paprika's en tomaten in blokjes. Snijd de wortel in redelijk dunne plakjes.

  • Snijd de broccoli in kleinere roosjes. Ik schil de steel een beetje en snijd hem ook in kleine blokjes.


Bereidingstijd


  • Verhit een scheutje olijfolie in een wok of hapjes pan en fruit hierin de ui en knoflook.

  • Voeg na niet al te lang de champignons toe en bak alles tot het redelijk is geslonken.

  • Voeg het paprikapoeder, komijnzaad en cayennepeper toe en bak even mee zodat de aroma's goed vrij komen.

  • Voeg daarna de tomaatblokjes, paprika en wortels toe en roerbak even mee totdat de tomaten zacht zijn. 

  • Voeg erna het blikje linzen en het blikje bonenmix toe aan de pan. Alles even laten bakken.

  • Ondertussen stoom ik de broccoli even (1 min) met de stoomfunctie van mijn oven (Deze voeg ik later toe aan de pan)(Heb je niet zo'n stoom iets, dan flikker je de broccoli er gewoon nu al bij, zal wel goed zijn :D ).

  • Vervolgens voeg je de tomatenpuree toe samen met het water en een verkruimeld groentebouillonblokje. Voeg eventueel nog wat peper en zout naar smaak toe. Vuur niet super hoog zetten, maar gewoon dat het allemaal lekker zachtjes gaat pruttelen.

  • Als laatst voeg ik de gestoomde broccoli toe aan de pan en de crème fraîche. Alles lekker door elkaar roeren.

  • Snipper de peterselie met de hand en roer deze door de goulash.

  • Laat de vegetarische goulash nog zo'n 5 á 10 minuten door pruttelen. Hoe langer je hem laat pruttelen, hoe zachter de groenten.

  • Bak tegelijkertijd het afbakbrood af en serveer dit samen met de vegetarische goulash en de kruidenboter.


Eetsmakelijk!

0 keer bekeken

Recent Posts

UPDATES

Ontvang een melding wanneer er een nieuwe blog online staat.

Run with Grace

The Netherlands

  • Instagram - Black Circle

©2020 by Run with Grace. Proudly created with Wix.com

  • White Instagram Icon